Košík je prázdný

5 tipů, jak vyhnat kuny z půdy

Vloženo: 20. 11. 2021


Kuna nepatří mezi ideální spolubydlící. V noci dupe, dělá nepořádek a navíc smrdí. Vyžeňte kunu z půdy a pošlete ji zpět do přírody, kde ji bude nejlépe. Poradíme vám, jak na to.

1. Nastražte pasti 

Ideálním řešením je nalákat kunu do pasti a odvést do přírody. Jak na to? Pořiďte si past, které se říká sklopka. Když do ní kuna vleze, dvířka se zacvaknou a vy ji snadno odnesete z půdy ven. Pozor, kuny jsou chráněné a jejich zabití je trestné. Buďte k ní proto opatrní a ohleduplně ji vypusťte do lesa.

2. Použijte rušičky

Rušičky jsou moderní přístroje, které kuny vyženou z půdy pomocí nepříjemného zvuku. Vy ho neuslyšíte, ale kunám bude velmi nepříjemný. Aby si na zvuk časem nezvykly, použijte takové, které mají proměnlivou výšku tónu. Další variantou jsou světelné odpuzovače. Ty reagují na pohyb a kunu vyplaší rozsvícením žárovky. 

Jak se zbavit kuny

3. Využijte plachost kuny

Kuny jsou hlasité, ale velmi plaché. Pokud je chcete vyhnat, vypusťte na ně kočku nebo psa. Kuny mají také velmi dobrý čich. Proto bude stačit, když na půdu umístíte kočičí nebo psí chlupy. Kuna ucítí cizí teritorium a netroufne si vstoupit. 

4. Zamezte kunám přístup 

Kuny jsou velmi pružné a na půdu se dostanou sebemenší škvírkou. Všechny díry a spáry proto ucpěte a střechu opravte co nejdříve to bude možné. Provizorně můžete použít kovovou síťku nebo ostnatý drát

5. Použijte vůně, které se kunám nelíbí 

Kuny mají velmi dobrý čich. Toho můžete využít. Na půdu rozvěste například stromečky do auta nebo do rohů nastříkejte vodu po holení. Použít můžete také látku namočenou v naftě nebo chlorové tablety


Další články:

Zpět
Facebook Domky Delta YouTube