Košík je prázdný
  • Úvodem
  • »
  • Blog
  • »
  • Chcete bydlet rychle a snadno? Dřevostavba je perfektní volba

Chcete bydlet rychle a snadno? Dřevostavba je perfektní volba

Vloženo: 11. 11. 2017


V současné době je stále větší zájem o kvalitní nízkoenergetické domy, zajišťující úsporný provoz a splňující nároky na kvalitní a komfortní bydlení. Oproti klasické zděné stavbě určitě oceníte dostupnou pořizovací cenu a rychlost výstavby. To jsou hlavní výhody dřevostaveb. Pak je zde úspora za režijní náklady. Pokud má dřevostavba dosáhnout požadovaných kvalit a vy jste náročný klient, který chce ušetřit za režijní náklady do budoucna. Může být cena vyšší než u zděného domu. Nevybírejte si nejlevnější možné varianty, neboť vás čekají nepředvídatelná úskalí a prodražení. Je třeba sledovat fyzikální vlastnosti panelů použitých na provedené obvodové stěny. K tomuto typu stavby potřebujete stavební povolení a pak už jde vše velmi rychle.

Profesionální stavba dřevostavby

Klíčovou roli hraje samotná skladba technologií, ale i stavební a řemeslný tým, realizující stavbu. U každého týmu jsou hlavní zkušenosti, schopnosti a přístup během realizace stavby. Hledejte takovou stavební společnost, která má patřičné zkušenosti. Autorizace k provádění staveb třeba 10 let a více je pak sázkou na jistotu. Pamatujte si, že i drobnější úspora při výstavbě může v budoucnu vést k fatálním následkům, které se projeví třeba až po uplynutí záruční doby. Kvalita spodní izolace stavby je důležitá pro zamezení jakémukoliv pronikání vlhkosti. Během pár let může začít pronikat odspodu vlhkost do konstrukce a postupně kvalitu dřevostavby zcela degradovat.

Dřevostavba

Dřevostavba, akustika a úspora energií

Je třeba také myslet na dobré akustické vlastnosti, které je třeba řešit kvalitním složením samotné stěny a dalšími vrstvami kvalitních materiálů. Ty pak pomohou k zajištění odpovídajícího akustického komfortu, který od moderní nízkoenergetické dřevostavby očekáváte. Pokud je nízkoenergetická dřevostavba kvalitně postavená a složená z odpovídajících technologií, pak vám také zajišťuje vysoce levný provoz. Nízkoenergetickou dřevostavbu je nutné pravidelně temperovat a tedy trvale vytápět, jinak není schopna teplo udržet. Budete-li ji ale trvale užívat k bydlení, máte jistotu, že bude zajištěno příjemné klima a očekávaný nízkoenergetický provoz během celého roku. Dřevěné chaty jsou čím dál více oblíbené a zajišťují kvalitní bydlení v létě i v zimě.


Další články:

Zpět
Facebook Domky Delta YouTube