Košík je prázdný

Chytré aplikace pro zahrádkáře

Vloženo: 22. 09. 2021


5 chytrých aplikací pro zahrádkáře

Věděli jste, že vám s pěstováním plodin na zahradě mohou pomoci i chytré aplikace? Vybrali jsme pro vás pět nejpoužívanějších. 

1. Aplikace pro zahrádkáře začátečníky

Aplikace Gardroid vám pomůže nejen na začátku zahradničení. Co vše se v ní dozvíte? 

  • Jak pěstovat různé druhy zeleniny.
  • Kdy a jak je sklízet.
  • Jaké je vhodné období pro výsev jednotlivých druhů zeleniny. 
  • Jaké je období vhodné pro sklizeň. 

Základní verze je zdarma a poskytuje informace pouze ohledně zeleniny. Pokud chcete aplikaci rozšířit například o rady ohledně pěstování ovoce či bylinek, budete potřebovat  plnou verzi. Ta stojí přibližně 70 Kč.

Gardroid

2. Aplikace pro péči o rostliny na zahradě

Aplikace Neleň pro zeleň vás naučí, jak se jednoduše starat o rostliny ve vaší zahradě. Přesně tak, jak o ně pečují profesionální ovocnáři, floristé a zahradníci. Včas vám připomene, co která rostlina potřebuje.  V kalendáři se dozvíte, že přišel čas rostliny přihnojit, přesadit, řízkovat nebo roubovat. Hned uvidíte, co je lepší udělat teď a co počká na další měsíc. V aplikaci najdete také odborné články

3. Aplikace Zeleninový zahradní plánovač

Aplikace Zeleninový zahradní plánovač je inteligentní zahradní organizér. V aplikaci si například snadno přidáte připomenutí ohledně zalévání nebo hnojení. Také uvidíte všechny dosud provedené práce na zahradě. Hotové úkoly si odškrtnete podobně, jako byste to udělali v poznámkovém papírovém bloku. 

4. Aplikace pro uspořádání zahrady

Nevíte, jak uspořádat zahradu? Jednoduchý online plánovač My Garden vám s tím pomůže. V plánovači si zvolíte tvar a velikost vašeho pozemku, v knihovně pak vyberete rostliny, bazén nebo stromy, které na zahradě chcete mít a umístíte je na požadované místo. Tento program si jistě oblíbíte pro jeho jednoduchost. Radost vám udělá i to, že zdarma.

My Garden

5. Aplikace o neznámých druzích rostlin

Na zahradě i ve volné přírodě můžete narazit na rostliny, které neznáte. Nevadí, mobilní aplikace Garden Answers Plant Identifier vám s tím pomůže. Zvládne identifikovat až 20 000 rostlin a poskytne vám podrobné informace například o tom, jak se o rostlinu starat. Tato aplikace je zdarma. Pro podrobnější rady jsou vám k dispozici odborníci, ale toto poradenství je zpoplatněno.

 


Další články:

Zpět
Facebook Domky Delta YouTube