Košík je prázdný

Jak postavit pergolu svépomocí

Vloženo: 17. 06. 2016


Dřevěná pergola je velmi častým doplňkem zahrad, který vás ochrání před deštěm i slunečními paprsky. Nejenže vám zajistí místo, kde můžete trávit svůj volný čas, ale vznikne i krásné místo, které vám poslouží jako ochrana před očima kolemjdoucích a sousedů.

Stavba pergoly

Na našich webových stránkách, u konkrétní pergoly, najdete všechny potřebné části, které ke stavbě zahradní pergoly budete potřebovat. Pokud se necítíte, můžeme vám pergolu smontovat. V nadcházejícím textu zjistíte co vše je důležité při stavbě zahradní pergoly a na co by se nemelo zapomínat.

Výběr pergoly

Než se rozhodnete některou z pergol objednat, je důležité si promyslet například i to, pro kolik lidí přístřešek sháníte nebo zda bude připevněn ke zdi domu. Naše firma vám nabízí kvalitní výrobky i služby. Na výrobu zahradních pergol používáme kvalitně opracované masivní smrkové řezivo.

Základy pergoly

Pokud se rozhodnete pro stavbu pergoly svépomocí, můžete si objednat kotvící patky. Mějte na paměti, že pro zakotvení dřevěné pergoly je potřeba mít jako podklad betonovou desku nebo betonové pilíře.

Pergola Mare

Střešní krytina

U výběru střešní krytiny je hned na začátku důležité rozhodnout, jestli bude průsvitná nebo ne. Pokud se rozhodnete pro neprůhlednou střechu, můžete jako materiál využít například asfaltovou šindel. Pokud například umisťujete pergolu hned u prosklených dveří, nezapomínejte, že vám neprůsvitná střecha bude ubírat světlo i v místnosti. Jestliže se rozhodnete pro průsvitnou krytinu, je důležité vybrat správný materiál, hlavně v případě, že žijete v oblasti, kde bývá dost sněhu.

Umístění podle slunce

Je rozumné si pořádně promyslet správné umístění vaší zahradní pergoly. Sbírat poslední paprsky zapadajícího slunce je jistě příjemné, naopak před poledním žárem se jistě rádi schováte. S tímto problémem vám můžou pomoci dřevěné zástěny a dělící stěny. Tyto zástěny mají jak estetické tak i praktické využití a celé posezení velice zpříjemní.

Ochrana a prevence

Dřevěné pergoly podléhají povětrnostním podmínkám víc, než například kov či plast. Proto je opravdu důležité nezapomínat na pravidelnou impregnaci a lazurování.


Další články:

Zpět
Facebook Domky Delta YouTube