Košík je prázdný

Jak vybrat dřevěnou pergolu?

Vloženo: 14. 10. 2022


Pergola se stane srdcem vaší zahrady. Místem, kde se sejdete se všemi, které máte rádi. Nebo váš soukromý kout, kde budete relaxovat, zatímco okolo švitoří ptáčci. Vybrat správnou pergolu není zas tak těžké. Přesto je potřeba některé věci promyslet. Pojďte se na to podívat s námi!

K čemu je dřevěná pergola dobrá?

Léto v plném proudu, z grilu vás vábí vůně masa. Kdybyste tak měli místo, kam byste se mohli schovat před sluníčkem a užít si letní radovánky na 100 %! Od toho je tu pergola. Zastíní sezení a zabrání paprskům, aby vám svítily přímo do očí a na vaše věci. 

Pergolu ale využijete i během večera jako zázemí pro oslavy s rodinou nebo přáteli. Když ji navíc umístíte hned vedle vchodu do domu, získáte tak vlastně větší obytný prostor, kde se můžete věnovat svým koníčkům pěkně na čerstvém vzduchu. A zároveň dohlížet na to, co se děje v domě.  

Výhody dřevěné pergoly

Pro stavbu pergoly nepotřebujete žádné stavební povolení. Kromě toho, že díky ní získáte perfektní místo k odpočinku a oslavám, jaké další výhody vám přinese? Dřevo krásně naváže na stavbu domu a splyne s okolím zahrady. Zapomeňte na nevzhledné plastové altánky a další výmysly. Není nad dřevo. Hlavně z toho důvodu, že vydrží a je nenáročné na údržbu

Chcete mít zahrádku, která se stane vaší chloubou? Dřevěnou pergolu nechte obrůst popínavou rostlinou. Třeba vinnou révou – hned z ní budete mít dvojí užitek. Ale je toho mnohem víc. Podívejte se na náš článek Jak zkrášlit pergolu a inspirujte se.

Jak vybrat dřevěnou pergolu?

Dřevěná pergola není sranda za pár stovek korun, a proto je dobré si před nákupem odpovědět na následující otázky.

1. Jak velký máte na pergolu prostor?

2. Jaký typ by se vám líbil?

3. K čemu všemu ji chcete používat?

Prostor pro pergolu nezjistíte nijak jinak než starým dobrým měřením. Rozmyslete si, jak moc velké místo jí chcete vyhradit. Zkrátka aby vám velikostně dostačovala na všechny vaše aktivity, nezasahovala až moc do prostoru zahrady, či dokonce nepřekážela. U nás najdete dvě základní kategorie rozměrů – menší, od 8 do 19 m2, a větší, od 10 do 25 m2. 

Pergoly jsou k dostání ve více typech. Základem jsou pergoly ke zdi, ale narazíte i na pergoly volně stojící. Ty jsou skvělé nejen na pozemky rodinných domů, ale například i do zahrádkářských kolonií. Dále pergoly rovné, nezastřešené, či se sklonem a zastřešené. 

Co se využití týče, tak to už je jenom na vás. Někdo si k pergole nechá přistavit gril, jiný houpačku atd. Možností máte nespočet, ale u některých je důležité, aby se s nimi počítalo už před samotnou stavbou. 

Pergola, ozdoba vaší zahrady

Ať už se to bude týkat rozměrů nebo konstrukce, pokud máte atypické požadavky, rádi vám vyjdeme vstříc a vyrobíme dřevěnou pergolu na míru. Různé doplňky a barevné variace jsou rovněž dostupné.

Na objednávku
44.891,00 Kč s DPH
35.245,00 Kč bez DPH
42.646,45 s DPH
SLEVA 5.00%

Zahradní pergola o vnitřních rozměrech 450 x 470 cm. Robustní a stabilní konstrukce vystužena rozpěrami. Stojky a pozednice 115 x 115 mm, krokve se sklonem 10°.

Na objednávku
28.072,00 Kč s DPH
20.880,00 Kč bez DPH
25.264,80 s DPH
SLEVA 10.00%

Zahradní pergola o vnitřních rozměrech 400 x 370 cm. Robustní a stabilní konstrukce vystužena rozpěrami. Stojky a pozednice 115 x 115 mm, krokve se sklonem 10°.

Na objednávku
14.762,00 Kč s DPH
11.590,00 Kč bez DPH
14.023,90 s DPH
SLEVA 5.00%

Zahradní pergola o vnitřních rozměrech 300 x 270 cm, určena k montáži ke zdi domu. Stojky a pozednice 115 x 115 mm, krokve se sklonem 10°. Robustní a stabilní konstrukce.


Další články:

Zpět
Facebook Domky Delta YouTube