Košík je prázdný
  • Úvodem
  • »
  • Blog
  • »
  • Jak vytvořit vlastní zahradní bar

Jak vytvořit vlastní zahradní bar

Vloženo: 14. 05. 2018


Vytvořte si zahradní bar

Pokud máte zahradu u domu, určitě uvažujete o praktických doplňcích, jako je zahradní gril, udírna, kuchyň, ale i zahradní bar. Čas venkovního hodování nadejde každé jaro, léto a může trvat až do podzimu.

Pořídit si zahradní bar, je další způsob, jak si svůj pobyt ještě více zpříjemnit. Už jste si někdy pohrávali s myšlenkou, pořídit si na své zahradě svůj vlastní bar? V zásadě jde vždy o to, abychom při zahradním stolování a grilování nemuseli pořád přecházet do domu do své kuchyně, když chcete sobě či své návštěvě dolít skleničku nebo přinést něco na zub.

Potřeby na stolování na zahradě

Kromě mobilního stolku určeného na občerstvení, připravované a servírované jídlo. Jenže tento prostor mnohdy nestačí. Na přípravu jídla je proto vhodné mít navíc ještě zvláštní stolek nebo pult, kam umístíme nápoje a chladicí box. Tento stolek nebo pult musí být samozřejmě velmi stabilní a současně vám musí umět poskytnout dostatečnou plochu a úložný prostor. Je třeba sem naskládat dostatečné množství nápojů i pro případ, že se vám nakonec sejde mnohem více lidí najednou a navíc každý z nich pije něco jiného.

Pořiďte si zahradní bar

Velmi dobrým doplňkem jsou pak party stany, zahradní domky, dřevěné pergoly a altánky. Můžete pak své stolováni na zahradě pojmout ve velkém, slavnostním stylu a zřídit si k tomu permanentní bar někde pod stříškou. Ten vám pak bude sloužit jako vhodné místo k venkovnímu posezení pro větší společnost. Pokud nemáte k dispozici na zahradě dostatek místa, stačí vám zahradní bar v menší velikosti. Nejlépe zahradní bar pojízdný, který pak velmi snadno schováte před deštěm a nepříznivým počasím do domu, pod střechu, zahradního domku nebo do kůlny.

zahradní bar z palet

Jaký si pořídit zahradní bar

Jestliže se necítíte na to, abyste si svůj zahradní bar pořídili vlastnoručně, porozhlédněte se po specializovaných společnostech, které se na výrobu zahradních barů přímo specializují. Na trhu v současné době seženete rozličné mobilní i skládací bary, které se velmi dobře dají přepravovat autem. Takovéto bary mohou být vyrobeny také přímo na míru s různým rozsahem příslušenství a typem pracovní desky. Podle svého přání i gusta si tak můžete nechat zhotovit pivní bar, gril bar nebo třeba i zahradní mobilní bar určený primárně pro přípravu míchaných nápojů. Pak jej snadno postavíte do míst, kde je třeba vaše dřevěná pergola. Můžete si také pořídit jen jeho části a dotvořit si jej sami.

Kritéria při výběru baru

Při výběru zahradního baru se v první řadě soustřeďte na materiál, ze kterého je mobilní bar vyroben. Pamatujte si, že váš nový bar musí velmi dobře snášet nejen vlhkost, ale i přímý kontakt s vodou bez toho, aby se poškodil. Kromě toho určitě také chcete, aby vám váš nový bar vydržel po dlouhá léta, ne pouze jednu jedinou sezonu. Jistě všichni dobře víme, že žádná pořádná grilovačka nekončí pouze večeří. Většinou se takové setkání v rodinném kruhu i v kruhu přátel vždy protáhne do pozdních hodin, proto nelze současně také zapomenout na vhodné osvětlení. Velmi efektně bude vypadat váš mobilní bar ozdobený LED páskami, se kterými se dá velmi dobře a kreativně pracovat. LED pásky vám pomohou osvětlit jednotlivé sekce pracovní desky přesně v místech, kde to nejvíc potřebujete.

zahradní bar dřevěný

Venkovní barové pulty

Pokud dumáte, jak vytvořit svépomocí vlastní bar, můžete použít mnoho materiálů. Mohou to být venkovní plastové bary a barové pulty. Můžete si koupit i hotové jednotlivé části. Jde o takové mobilní stavebnice, ze kterých si můžete velmi rychle sestavit designově zajímavý zahradní bar. Udělejte si jej tak, ať jej můžete snadno složit i přemístit. Efekt venkovních barů si umocníte formou podsvícení pomocí LED pásků a doplnit o různé světelné prvky ze stejného materiálu. Venkovní bary lze samozřejmě bez problémů použít také v interiéru. Využijete je při různých společenských akcích jako doplněk cateringu. Venkovní bar je velký pomocník.


Další články:

Zpět
Facebook Domky Delta YouTube