Košík je prázdný
  • Úvodem
  • »
  • Blog
  • »
  • Na co se zaměřit před koupí bazénu?

Na co se zaměřit před koupí bazénu?

Vloženo: 25. 02. 2017


Už vás nebaví utrácet za vstup na přeplněné koupaliště a v okolí nemáte žádný rybník, ve kterém se dá v létě koupat? Co si pořídit na vaši zahradu bazén? Jestli opravdu uvažujete nad tím, že si bazén pořídíte, je dobré výběr pořádně promyslet a zvážit různé aspekty, abyste ve finále nebyli spíše zklamáni.

Šetřit, ale s rozumem

Investice do bazénu je relativně vysoká, každý si jistě určí částku, který je schopen do bazénu vložit. Je však dobré si uvědomit, že tato částka nemusí stačit na všechno, co si máte v plánu pořídit. Pokud si pořizujete bazén, nemusíte přemýšlet pouze o koupi samotného bazénu s filtrací, ale i o zastřešení, tepelném čerpadlu či protiproudu. Možná si říkáte, že je nejlepší pořídit všechny věci najednou, jenže v takovém případě se začne šetřit na každém komponentu. To je však veliká chyba. Nikdy se nevyplácí šetřit na konstrukci bazénu a na filtraci. Tyto dva komponenty jsou nejdůležitější částí všech bazénů, proto při jejich výběru rozhodně nešetřete. Raději si počkejte rok na zastřešení či na protiproud. Navíc pokud vydržíte s nákupem doplňků k bazénu, sami si během první sezóny uvědomíte, které prvky opravdu potřebujete a jaké nebudete využívat.

Zahradní bazén

Bazénová konstrukce a filtrace

V dnešní době se bazénové konstrukce vyrábí z různých materiálů, například z plastu, laminátu, železobetonu či nerezové ocele. Jak už to s plastem bývá, plastové konstrukce budou ve většině případů nejlevnější. Ovšem jejich životnost je v porovnání s ostatními materiály nižší. Pokud zvolíte jiný materiál, například železobetonový, může být jejich povrchem liner. Výhodou bazénů s linerem oproti plastovým konstrukcím je i to, že liner lze během životnosti vyměnit, díky čemuž získáte jakoby nový bazén.

Zastřešení bazénu

Jestliže jste se rozhodli různé příslušenství koupit později, jistě to nevadí, ale už na začátku je dobré myslet na jejich budoucí instalaci. Hlavně v případě zastřešení je vhodné připravit kolem bazénu dostatečně rozlehlou zpevněnou plochu.

 


Další články:

Zpět
Facebook Domky Delta YouTube