Košík je prázdný
  • Úvodem
  • »
  • Blog
  • »
  • Nebuďte medvědi, sezóna nekončí!

Nebuďte medvědi, sezóna nekončí!

Vloženo: 19. 10. 2015


Ačkoliv se nás počasí snaží ze všech sil přesvědčit, že je nejvyšší čas zalézt do svých domovů a uložit se k pomyslnému zimnímu spánku, je tu cesta, jak se mu postavit.

Prodlužte si sezónu sami

Nemusíte čekat na další grilovačku či posezení s přáteli až do jara, dokonce nemáte ani důvod vzdát se své oblíbené podvečerní kávy na zahradě, i když právě prší. Naopak, při poslouchání dešťových kapek, bubnujících vám nad hlavou, se výborně relaxuje – a vy si takový odpočinek po dlouhém dni jistě zasloužíte. 

Střecha nad hlavou a svěží vzduch

Jediné, co vám k tomu chybí, je prostor, kde budete stále na čerstvém vzduchu moci obdivovat barevné kouzlení podzimu, a nad hlavou střecha, která kapky deště bezpečně zastaví. A takovým vzdušným a elegantním řešením může být zahradní pergola či altán.

Není to totéž jako zahradní domek

Díky svým otevřeným stěnám vás pergola či altán nebudou lákat k odložení sekačky či dalšího zahradního nářadí a techniky, které by tak nebylo chráněno a bylo by i vidět. Zůstane vám tak stále ideální prostor pro odpočinek a popovídání s přáteli – ne nadarmo se altánu také říká besídka.

Pergole u zdi

Další využití

Samozřejmě i zde si můžete vybrat z různých druhů podle svých potřeb. Pergola může být samostatně stojící či opřená o stěnu vašeho domu. Také můžete této drobné stavby využít jako optického předělu mezi domem a zahradou, nebo jako část plotu k sousedovi. Zvolíte-li jako výplně mřížky, dají vám i v létě požadovaný stín a můžete je využít jako opěru pro růst okrasných pnoucích rostlin.

Jak dlouhá tedy bude vaše sezóna na čerstvém vzduchu, záleží čistě na vás. I v zimě se totiž dá v pergole či altánu prosedět hodiny v teplém oblečení a zachumlaní do deky pozorovat třpytící se sníh či noční oblohu. Využijte svého království na maximum, žijete jen jednou!

TIP: Jak zastínit pergolu?

 


Další články:

Zpět
Facebook Domky Delta YouTube