Košík je prázdný
  • Úvodem
  • »
  • Blog
  • »
  • Podlahové vytápění ušetří čas i energie

Podlahové vytápění ušetří čas i energie

Vloženo: 12. 01. 2016


Podlahové vytápění se postupem času dostává víc a víc do módy. Tento princip vytápění řeší určité negativní vlivy, které se sebou nese vytápění klasické. Podlahové vytápění se řeší pomocí dvou principů – teplovodní vytápění a elektrické topné rohože. Teplota podlahy by se měla pohybovat v rozmezí 24 až 26°C.

Teplo jde od nohou

Z hodin fyziky určitě většina z nás má ještě v paměti cirkulaci tepla, neboli to, že teplý vzduch stoupá vzhůru a klesne až při svém opětovném ochlazení. Proto se vám může zdát, že máte studené nohy, ale jinak je v místnosti klidně i přetopíno. Z tohoto důvodu vám může podlahové vytápění ušetřit dost času a peněz.

 

Díky tomu, že jde vytápění přímo od podlahy, po celé rozloze místnosti tak můžete místnost vytápět na mnohem menší teplotu, než pomocí radiátoru. To může vést k podstatně velké úspoře peněz.

Rekreační chata Zora

Výhody podlahové vytápění

Krom již zmíněné úspory pěnz, která je jedním z hlavních důvodů pořizování tohoto vytápění je zde například i vhodné použití pro alergiky. Podlahové vytápění totiž nevíří prach, jako tomu je u vytápění klasického.

Nevýhody podlahového vytápění

Jednou z hlavních nevýhod podlahového vytápění je jeho pořizovací cena, která je pro někoho možná až šíleně vysoká. Aktuálně se ceny takového zařízení pohybují okolo 500 - 1500 Kč za metr čtverečný. A to při větší bytové rozloze je již znát na výsledné ceně provedení. Dalším negativním detailem je také určitě doba vytopení, na rozdíl od klasických radiátorů nebo přimotopů se místnost vytopí za mnohem delší dobu.

Není-li podlahové vytápění pro vás, zjistěte další druhy vytápění v našem článku.

 


Další články:

Zpět
Facebook Domky Delta YouTube