Košík je prázdný
  • Úvodem
  • »
  • Blog
  • »
  • Vybíráte dřevník pro palivové dřevo?

Vybíráte dřevník pro palivové dřevo?

Vloženo: 09. 08. 2019


Topení dřevem je dnes velkým hitem, proto je třeba mít kam palivové dříví uschovat. Ve dřevníku vám palivové dříví krásně vyschne, a pokud si pořídíte ten dřevěný, budete mít současně i stylový doplněk vaší zahrady. 

Jakmile si vyberete ten správný dřevník, nezapomeňte jej natřít, ať vám déle vydrží a odolává vlhku, škůdcům, plísním, houbám i nepřízni počasí. Pokud zvolíte vhodný odstín nátěru, dřevníky pro palivové dřevo krásně splynou se zbytkem vaší zahrady. Dřevníky z přírodních materiálů dovolí dřevu na topení dobře dýchat a vyschnout. Pak si kouzlo ohně a praskajícího dřeva mnohem lépe vychutnáte. 

Výhody dřevníků

Dřevníky a dřevěné přístřešky na dřevo jsou ke skladování dřeva speciálně navrženy. Ochrání dřevo před deštěm a navlhnutím. Dřevo je chráněno před plísněmi, škůdci, houbami i mechy, má zajištěno správné proudění vzduchu a snadno se udržuje suché. Správné skladování palivového dříví urychluje proces jeho schnutí a navíc zvyšuje výhřevnost dřeva. Ať už si chcete zajistit vytápění zahradního domku, nebo si chcete v zimě topit v krbu, perfektně vyschlé palivo se vám bude hodit. Navíc se vám bude i mnohem lépe zatápět a rozdělávat oheň. 

Výběr dřevníku

Můžete si pořídit různé typy a velikosti dřevníků. Nejoblíbenější jsou dřevěné přístřešky na dřevo, které skvěle zapadají k moderním rodinným domům, chalupám, chatám i starým usedlostem. Dřevěné přístřešky jsou mnohem praktičtější než stojany na dřevo. Skladování palivového dříví pod plachou, není moc praktické. Plachta má nízkou životnost a musíte ji velmi dobře upevnit, aby vám ji neodnesl vítr. Kvalitní a stabilní přístřešek na dřevo bude navíc ozdobou každé zahrady. 

Volte podle velikosti 

Existuje velká škála dřevníků, jsou variabilní svým vzhledem ale i velikostí. Záleží na tom, kolik dřeva budete potřebovat na zimu. Konstrukce ze dřeva je silná a dobře odolná proti vnějším vlivům. Pod střechou ze dřeva bude každé dřevo snadno vysychat a nebude na něj pršet, ani padat sníh. Dřevník lidé volí nejen k domu, ale i na chaty a chalupy, protože se k nim vzhledově opravdu skvěle hodí. 

Dřevo do krbu i kamen

Pokud máte krb či krbová kamna, potřebujete uchovat palivové dřevo tak, aby zůstalo suché a dobře hořelo, jinak je třeba čistit krb nebo kamna mnohem častěji. Vlhkým dřevem se krby a kamna mnohem více zanáší. Dřevník má prakticky řešenou konstrukci a díky skvělému designu zapadne do každého prostoru zahrady.  

Konstrukce ze smrkových, dobře vysušených stěnovnic tloušťky 28 mm je dostatečně pevná, aby tíhu dřeva udržela. Rohový spoj stěn je srubový a opatřený dvojitým zámkem. Stěnové palubky jsou přesně a čistě opracované. Ukládání a vyjímání dřeva je velmi pohodlné a dřevníky přesně plní svůj účel. Dřevěný přístřešek na dřevo skvěle zapadá do konceptu jakkoliv řešené zahrady a jejího okolí.

Nejlepší dřevníky v naší nabídce

Na objednávku
33.517,00 Kč s DPH
24.930,00 Kč bez DPH
30.165,30 s DPH
SLEVA 10.00%

Srubový dřevník s pultovou střechou ze síly stěny 28 mm, o půdorysném rozměru 250x250 cm. Kvalitní, řádně vysušené a řemeslně opracované řezivo.

Na objednávku
41.019,00 Kč s DPH
30.510,00 Kč bez DPH
36.917,10 s DPH
SLEVA 10.00%

Srubový dřevník s pultovou střechou ze síly stěny 28 mm, o půdorysném rozměru 350x250 cm. Kvalitní, řádně vysušené a řemeslně opracované řezivo.

Na objednávku
33.638,00 Kč s DPH
25.020,00 Kč bez DPH
30.274,20 s DPH
SLEVA 10.00%

Srubový dřevník s pultovou střechou ze síly stěny 28 mm, o půdorysném rozměru 300x200 cm. Kvalitní, řádně vysušené a řemeslně opracované řezivo.


Další články:

Zpět
Facebook Domky Delta YouTube