Košík je prázdný
  • Úvodem
  • »
  • Blog
  • »
  • Z oddělené zahrady odpočinková destinace? Dřevěná chata pro rekreaci

Z oddělené zahrady odpočinková destinace? Dřevěná chata pro rekreaci

Vloženo: 16. 08. 2019


Rozhodli jste se zbudovat na své zahradě odpočinkovou zónu? To je moc dobré rozhodnutí. Na své zahradě přece nemusíme jen pracovat. Abyste mohli na své zahradě v klidu relaxovat a odpočívat, zbudujte si k tomu vhodný přístřešek, nebo si rovnou pořiďte dřevěnou chatu. Jaké jsou možnosti? 

Dřevěná chata pro rekreaci Mariana

Budování přístřešku přizpůsobte velikosti zahrady, jejím dispozicím i počtu členů rodiny, kteří jej budou využívat. Víte už, k jakému účelu bude váš zahradní přístřešek sloužit? Záleží na tom, zda pod něj chcete dát jen dvě křesílka s příručním stolkem, celou sadu zahradního nábytku, zahradní houpačku, lehátka nebo houpací síť. Pod přístřeškem může být zahradní gril, venkovní bar, letní kuchyně i krb s udírnou. Podívejte se, jak si postavit zahradní udírnu svépomocí. Fantazii se meze nekladou. Záleží jen na tom, kolik místa a komfortu si chcete pro svou relaxaci dopřát.  

Zahradní pergoly a altány

Jednoduchý přístřešek, který můžete nechat volně stát v prostoru, přisadit ke zdi domu a kvůli ostrému slunci a dešti i zastřešit, tvoří pergola, dřevěný altán nebo zahradní přístřešek, který je v nabídce hned v několika základních sestavách. Všechny jsou navrženy tak, aby splnily všechna vaše přání a požadavky. Některé pergoly jsou rovné, bez sklonu střechy, jiné mohou mít sklon střechy kvůli snadnějšímu odvodu vody a lze k nim rovnou přiobjednat i zastřešení. Jako střešní krytinu si můžete vybrat palubkový záklop se šindelem, polykarbonátové desky nebo elegantní posuvný baldachýn. Altány už mají palubkový záklop automaticky. Na střechu se hodí nenasákavá či barevná asfaltová lepenka nebo asfaltový šindel.

Zahradní chatky

Pokud si chcete dopřát více komfortu, vsaďte na zahradní chatky s robustní srubovou konstrukcí z kvalitně vysušeného řeziva. V základní výbavě je střecha, dveře i okno a naimpregnovaný základový rám. Nátěr chatky lze doobjednat včetně montáže. Navíc máte možnost výběru z velkého množství příslušenství. Záleží na zvolených rozměrech. Součástí zahradního domku může být i přístřešek nebo krytá terasa. Pokud chcete chatku využívat i v chladnějším počasí, podívejte se, jak na vytápění zahradního domku. Pak můžete využívat domek i jako pracovnu, odpočinout si zde od shonu všedního městského života a věnovat se koníčkům.

Dřevené chaty pro rekreaci

Můžete si pořídit i dřevěné chaty určené pro rekreaci, které mohou být přízemní i s podkrovím. Z nabídky dřevěných rekreačních srubových chat si jistě vyberete. Pokud se vaše představy liší od typizované nabídky, nechte si vytvořit dřevěný domek rovnou na míru. Záleží na tom, zda bude chata sloužit k příležitostnému přespání, nebo v ní chcete bydlet celoročně. Dřevěné chaty a bungalovy pro víkendové, prázdninové nebo celoroční bydlení mají silné stěny a robustní konstrukci. Pro celoroční využití se mohou dřevěné chaty i zateplit. K chatě si můžete pořídit bazén i zahradní jezírko a v klidu a pohodě relaxovat. 


Další články:

Zpět
Facebook Domky Delta YouTube