Košík je prázdný
  • Úvodem
  • »
  • Blog
  • »
  • Zahradní altány a krytá posezení

Zahradní altány a krytá posezení

Vloženo: 14. 07. 2016


Uvažujete o koupi zahradního přístřešku, kde budete trávit chvilku klidu a odpočinku? Neradi přesouváte grilování skrz deštivé počasí na jiný den nebo chcete na zahradu nějaký vkusný doplněk? Tak právě pro vás může být zahradní altán nebo pergola tou správnou volbou.

Altány pro pohodlné posezení na zahradě

Díky zahradnímu altánu či pergole získáte mnoho nových možností a příjemných prožitků. Nejenže získáte kryté posezení, které budete moct využívat za jakéhokoliv počasí, ale při správném výběru se tyto přístřešky stanou perlou vaší zahrady. Altán i pergola vám nabízí otevřený prostor, proto budete přímo v kontaktu s přírodou. Tento kontakt můžete ještě zvýšit, necháte-li je obklopit různými popínavými květinami. Díky takovéto zástěně si zaručíte příjemný úkryt před slunečními paprsky, což jistě v parných dnech uvítáte. Při správném umístění altánu a pergoly si zajistíte to, že zvědavé pohledy sousedů či kolemjdoucích se pro vás stanou minulostí.

Altán atelier

Zahradní altán nebo pergola?

Pokud jste se již rozhodli pro pořízení altánu nebo pergoly, je možné, že nevidíte rozdíl mezi jedním a druhým. Jedním z hlavních rozdílů je ten, že zahradní altán stojí na pozemku samostatně. Tedy, že není spojen s žádnou jinou stavbou. Nejčastěji se setkáte s altány, které nemají žádnou krycí stěnu, ale nikde není psáno, že to nemůže být jinak. Někdy se setkáte i s altánem, který stojí na pevných sloupech a nemá žádnou podlahu. Díky zahradnímu altánu získáte kryté posezení, ve kterém si můžete užívat odpočinek a klid po těžkém pracovním dni a užívat si výhled na vaši celou zahradu.


Zahradní pergolu, naopak od altánu, většinou najdete postavenou podél domu. V dnešní době jsou na trhu převážné pergoly, které jsou kryty střechou. Pokud přemýšlíte, jestli zvolit rovnou či sklopenou střechu, nezapomínejte, že díky sklopené bude zajištěn lepší odtok dešťové vody i sněhu. Jestli jste milovníci grilování nebo trávíte rádi večery s přáteli, bude pro vás výhodnější pergola. Díky tomu, že se pergoly většinou nachází u domu, nebudete muset kvůli každé maličkosti chodit přes celou zahradu domů. Navíc v pergole u domu mnohem jednodušeji zapojíte například kabel ke světlu nebo rádiu.

Vyberte si ten nejlepší altán

Na objednávku
52.030,00 Kč s DPH
38.700,00 Kč bez DPH
46.827,00 s DPH
SLEVA 10.00%

Zahradní altán se sedlovou střechou a s plnými štíty o vnitřních rozměrech 300 x 600 cm. Robustní a stabilní konstrukce. Stojky a pozednice 115 x 115 mm.

Na objednávku
75.383,00 Kč s DPH
56.070,00 Kč bez DPH
67.844,70 s DPH
SLEVA 10.00%

Čtyřboký altán s jehlanovou střechou o rozměrech 400 x 400 cm. Robustní a stabilní konstrukce - lepené hranoly KVH.

Na objednávku
63.404,00 Kč s DPH
47.160,00 Kč bez DPH
57.063,60 s DPH
SLEVA 10.00%

Altán s valbovou střechou o rozměrech 300 x 500 cm. Robustní a stabilní konstrukce - lepené hranoly KVH.


Další články:

Zpět
Facebook Domky Delta YouTube