Košík je prázdný
  • Úvodem
  • »
  • Blog
  • »
  • Zahradní nábytek nemusí být pouze z plastu

Zahradní nábytek nemusí být pouze z plastu

Vloženo: 23. 05. 2016


Váš dům, vaše království. A součástí každého správného království bývá také terasa či zahrada, na níž by v žádném případě neměl chybět vkusný a příjemný zahradní nábytek. Pokud zrovna přemýšlíte nad tím, že vyrazíte na nákup plastového nábytku, zadržte na chvíli a přečtěte si náš článek. Možná si vaše zahrada zaslouží něco lepšího.

Někdo preferuje jednoduchou krásu. Proto je jeho zahrada čistá zelená plocha, vždy krásně posekaná. Jiný má rád přirozenou přírodu a jeho zahrada připomíná kousek oplocené louky se všemi stromy a rostlinami. Další volí střední cestu a jeho zahrada je pestrou směsici čistých ploch, záhonů s rostlinami i ovocnými stromy. Pro všechny je však zahrada jejich vlastním “kusem přírody”, kde pracují i odpočívají, kde se věnují svým koníčkům a zábavě s rodinou či přáteli.

Zahradní nábytek jako součást přírody

Na českých terasách a zahradách lze nejčastěji pozorovat plastový nábytek. Není divu, protože bývá výrazně lacinější. Také se snadno udržuje a je lehký. Ale právě o materiál tu jde v první řadě. Plast zůstane plastem a ten do přírody nepatří. Zahrada si zaslouží čisté a krásné přírodní materiály, které do ní mnohem lépe zapadnou. Nejlepšími jsou dřevo a ratan.

Dřevěný zahradní nábytek je asi nejoblíbenější a tomu také odpovídá bohatá nabídka. Na současném trhu můžete sehnat dřevěný nábytek z měkčího dřeva za příjemnější cenu, ale i dražší designové kousky, které z zahradního nábytku učiní exkluzivní posezení. U dřevěného nábytku je zásadní použité dřevo a konstrukce. Čím tvrdší dřevo, tím déle vydrží. Důležité je také správné ošetření dřeva proti povětrnostním vlivům.

zahr. nabytek

Dalším hojně využívaným přírodním materiálem pro výrobu zahradního nábytku je ratan. Nejedná se o dřevo, ale popínavou rostlinu, která přirozeně roste v pralesích jihovýchodní Asie, ale pro tyto účely se uměle pěstuje. Ratanový nábytek je pevný, odolný a přitom relativně lehký. Zároveň však vypadá dobře a na zahradách i terasách se vyjímá opravdu dobře.

TIP: Nemáte kam umístit zahradní nábytek? Zjistěte 7 důvodů proč zvolit zahradní pergolu, kam svůj nábytek můžete umístit.


Další články:

Zpět
Facebook Domky Delta YouTube