Košík je prázdný

Zastřešení pergoly a altánu

Vloženo: 18. 07. 2016


Pergola a altán jsou místa na vaší zahradě, které vás lákají k relaxaci a posezení s rodinou a přáteli. I když se rozhodnete koupit pergolu v základní sestavě, buďte si jisti, že pokryje široké spektrum vašich požadavků. Nicméně pergolu či jiné dřevěné přístřešky můžete odlišit od ostatních jednoduchými doplňky. Například díky různým zástěnám z vašeho altánu uděláte oázu klidu, kterou nikdo jiný v okolí nemá. Pokud nechcete, aby vám déšť pokazil grilování, nezapomeňte si k vašemu přístřešku objednat zastřešení.

Jak na zastřešení pergoly a altánu?

Jestliže přemýšlíte, že si s pergolou pořídíte i střechu, nabídneme vám tyto střešní krytiny: palubkový záklop se šindelem nebo polykarbonátové desky. Pokud se rozhodnete pro palubkový záklop, nenarušíte tak harmonii dřeva, ale denní světlo k vám jistě nepronikne. Kombinace kvalitního záklopu a dobře položených šindelů je zárukou odolnosti proti sněhu a větru. Polykarbonátové desky můžou být buď hladké nebo strukturované. Pokud se rozhodnete pro čiré provedení této střešní krytiny, můžete se spolehnout, že při odpočívání v pergole nijak neztratíte denní světlo, tato střešní krytina je totiž průhledná jako sklo. Další výhodou tohoto materiálu je nízká hmotnost a vynikající schopnost odolávat povětrnostním vlivům.

altán

Zastřešení pergoly - jde to i jinak

Jak jsme již zmínili, pergoly lze zastřešit různými způsoby. Jednou z nevýhod při použití klasických střešních krytin na pergolu je ta, že se ochudíte o část přirozeného světla. Pokud se tedy chcete vymanit ze stereotypu a chcete svou pergolu proměnit opravdu v něco originálního, nabízí se vám možnost pořídit si pohyblivé stínící zastřešení. Díky této “střeše” vyřešíte každou situaci. Nicméně i tento způsob zastřešení má své výhody i nevýhody, proto se pro radu obraťte k odborníkovi.

zahradni altan


Další články:

Zpět
Facebook Domky Delta YouTube